BAXİ LUNA

E01 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide E01 uyarısı kombiye gazın gelmediğini belirtmektedir. Bu durumda kombinin elektronik kartında ya da gaz valfinde sorun olabilir. Yapılması gereken ise Baxi Luna kombi kervisi ’ne ulaşmaktır.

E02 Arıza Kodu : Cihazda aşırı ısınma söz konusu olduğunda bu uyarı kodu ekranda belirmektedir. Kısacası termostat arızalı ise cihaz kendini otomatik olarak bloke etmiştir. Cihaz için kullanım dışı olmuş da diyebiliriz. Bu durumda Baymak Servisi ile görüşmelisiniz.

E03 Arıza Kodu : Baca tip kombilerde baca sensoru yer almaktadır. Baca sensörünün kombideki görevi kombinin aynı zamanda ortamın sıcaklığını kontrol etmek ve elektronik karta bunu aktarmaktır. Bu arıza kodu ekranda beliriyor ise sensör görevini gerçekleştirmiyordur. Kısa sürede Baymak Baxi Luna Servisi ’nden yardım almalısınız.

E04 Arıza Kodu : Kombide alev olup olmadığını elektronik karta aktaran iyonizeysen elektrotu sinyal alamadığında kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Gaz akımında bunun yanı sıra atık gaz sisteminde ya da iyonizeysen elektrotunda sorun olabilir. Baymak Servisi ’ni arayarak yardım istemelisiniz.

E05 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide E05 hata kodu var ise kalorifer sensöründe sorun vardır. Bu durumda kaloriferler kesinlikle ısınmaz. Sorunun çözümlenmesi adına Baxi Luna Servisi aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide bu uyarı kodu yaz kış yaşanabilmektedir. Çünkü bu kodun açıklaması kombinin sıcak su vermemesidir. Bu durumda kombide sıcak su için çalışan sensörünün değişimi gerekmektedir. Parça değişimi için mutlaka Baxi Luna Servisi ile görüşünüz.

E10 Arıza Kodu : Kombide suyun azaldığını belirten uyarı kodudur. Kombi basıncını kontrol ederseniz 1 barın altında olduğunu görürsünüz. Kombiye gerektiği kadar (1,5 Bar) su basarsanız kombi çalışmaya devam edecektir

E25 Arıza Kodu : Kombinin en yüksek sıcaklığa ulaştığını belirten hata kodudur. Baxi Luna Kombi ekranında bu hata kodu belirdi ise ya pompa sıkışmıştır ya üç yollu vananın konumu değişmiştir ya eşanjör tıkanmıştır veya kireçlenmiş ya da kalorifer filtreleri tıkanmıştır. Bu durumda cihaza müdahale etmemeli Baxi Luna Kombi Servisi ’ni aramalısınız.

E35 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide beliren bu uyarı kodu cihazda alevin oluşmadığı anlamındadır. Bu durumda cihazdan sıcak su alamazsınız aynı zamanda petekleriniz de ısınmaz. Cihaza müdahale etmeden Baymak Servisi aramanız gerekmektedir.

E80 Arıza Kodu : Baxi Luna kombi ekranında E80 uyarı kodu varsa elektronik kartta sorun var demektir. Bu durumda tüketici olarak cihaza müdahale etmemeli hemen Baymak Servisi aramalısınız.

E97 Arıza Kodu : Elektrik voltajı ile alakalı sorun olduğunda Baxi Luna kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda daire girişine gelen voltajlar düşük veya cihazda elektronik kart sorunu var diyebiliriz. Baxi Luna Kombi Servisi ile iletişime geçmelisiniz.

E98/99 Arıza Kodu : Baxi Luna kombide her iki hata kodu da elektronik kart arızası anlamına gelmektedir. Kısa sürede Baymak Servis ile görüşüp yardım talebinde bulunmalısınız.

BROTJE

E10 Arıza Kodu : Ortamdaki sıcaklık seviyesini elektronik karta aktarmakta olan sensörde sorun olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak yapabileceğiniz işlem yoktur. Brötje Kombi Servisi ’ni aramalısınız.

E25 Arıza Kodu : Kalorifer sensörün de sorun olduğunu belirten E25 Arıza Kodu Brötje Kombi ekranında belirdi ise peteklerinizden verim alamazsınız. Bu durumda direk olarak Baymak Servisi ile görüşmelisiniz.

E28 Arıza Kodu : Yalnızca bacalı kombilerde bulunan baca sensöru ortamın aynı zamanda kombinin sıcaklığını kontrol eder ve bunu karta aktarır. Kombi ekranında bu hata kodu belirdi ise ya bu sensörde sorun vardır ya da bağlantılarında kopukluk vardır. Sensörun görevini yapmadığını belirten bu hata kodunda direk olarak Brötje Kombi Servisi ’ni aramalı yardım istemelisiniz.

E50 Arıza Kodu : Brötje Kombi ekranında bu hata kodu belirdi ise sıcak su sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda sıcak su alamazsınız. Sebebi ise sıcak su sensörünün arızalı olması ve değişime ihtiyacı olmasıdır. Böyle bir durumda cihaza müdahale etmemeli Brötje Kombi Servisi ’ne ulaşmanız gerekmektedir.

E110 Arıza Kodu : Aşırı ısınma termostatı, limit termostatı (Stm) Brötje kombinin içinde bulunan su aşırı ısınma yaptığında cihazı bloke eder. Göstergede bu uyarı kodu var ise aşırı ısınma termostatı arızalıdır veya atık gaz sıcaklığını elektronik karta aktaran baca sensöründe problem vardır. Baymak Servisi ’ni çağırmalısınız.

E119 Arıza Kodu : Brötje kombinin su basınç göstergesi olması gereken değerin altındadır. Kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise kombiye ihtiyacı olan suyu vermek gerekir. Kombi basınç göstergesine bakarsanız 0,3 barın altında olduğunu görürsünüz. Bu durumda kombiye doldurma musluğu ile su basmalı basınç değerini 1,5 bara çıkarmalısınız. İşlem sonrası kombi çalışmasına devam edecektir.

E125 Arıza Kodu : Brötje kombi ekranında bu hata kodu varsa kombi içinde bulunan pompa kalorifer tesisatında suyu çeviremiyor demektir. Ya da tesisatta hava vardır, Bu sebeple kombi aşırı ısınma sayesinde arıza uyarısı veriyordur. Sorunun çözümlenmesi için Brötje Kombi Servisi ’ni aramalısınız

E130 Arıza Kodu : Brötje kombide baca sensöründe kısacası ortam aynı zamanda kombi içindeki sıcaklığı ölçüp elektronik karta aktaran sensöründe aşırı ısınma problemi olduğunu gösterir. Sorunun ortadan kalkması için Baymak Kombi Servisi ’nden yardım isteyiniz.

E133 Arıza Kodu : Kombiye gelmekte olan gaz girişinde problem olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu durumda gaz valfinde ya da ana karta problem olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sorun gaz valfi ile alakalı ise kombiye gaz girişi olmaz. Fakat sorun ana kartla alakalı ise bu durumda ana kart gaz valfine görevini yaptırmaz. Böyle bir durumda cihaza müdahale etmemeli Baymak Servisi ’ne ulaşmalısınız.

E151 Arıza Kodu : Cihazın ekranında E151 Arıza Kodu belirdi ise bu elektronik kartta sorun olduğunu belirtir. Bu durumda cihaza reset atmanız gerekmektedir. Reset işlemi sonrasında bir süre kadar bekleyin. Sorun eğer düzelmez ise Baymak Teknik Servis ’i arayınız.

E156 Arıza Kodu : Dairedeki voltajın düşük durumda olduğunu belirten hata kodudur. Voltaj değeri 220 V A dönene kadar cihaza müdahale etmeyin. Bu durumda Baymak Brötje Servisi ’ni arayın ve voltaj düzenlemeye yarayan Regülatör cihazını talep edin. Voltajlarla alakalı sorunlar yaşanıyor ise kombi parçaları hasar görebilir. Bu konudaki bilgileri Baymak Servisi ’nden alabilirsiniz.

E160 Arıza Kodu : Hermetik Tip kombinin fan motorunda sorun olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda tüketicinin müdahalesi gerekmez Bu yüzden de Brötje Servisi ’ni aramalısınız.

E193 Arıza Kodu : Tesisatta hava olması sebebi ile cihaz buna bağlı aşırı ısınma durumu yaşatıyordur. Bu durumda Teknik Destek adına Brötje Servisi ’ni arayınız.

DOLCEVITA

E01 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi ekranında E01 uyarısının anlamı cihazın ateşlemeyi sağlamamasıdır. Kombi ateşleme yapmadığında verim de alınamaz. Bu nedenle de sizin bu durumda Dolcevita Servisi ’ne ulaşmanız gerekmektedir.

E02 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi aşırı ısınma sebebi ile kendini bloke ettiğinde ekranında bu uyarı kodu belirir. Sorun aşırı ısınma termostatının arıza yapmasıdır. Baymak Dolcevita Servisi aramalı yardım istemelisiniz.

E03 Arıza Kodu : Dolcevita kombinin atık gaz sisteminin tam anlamıyla çalışmaması sebebi ile kombinin arızaya geçmesidir. Cihazın baca kontrolü gerekir. Baca çalışmasını sorunsuz gerçekleştiriyorsa fan motorunda ya da prosestatta sorun var diyebiliriz. Baymak Dolcevita Servisi ile görüşmelisiniz.

E05 Arıza Kodu : Cihazın kalorifer sensöründe sorun olduğunda ekranda beliren hata kodudur. Bu durumda peteklerinizle alakalı ısınmama sorunu yaşarsınız. Durum kalorifer sensöru ile alakalı olabilir. Bu yüzden de arıza tespiti ve müdahalesi için Dolcevita Servisi aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi ekranında beliren bu hatanın açıklaması sıcak su sensöründe sorun olduğudur. Bu durumda kombi sıcak su vermez. Kombi eğer sıcak suyu verirse belirli bir süre kadar verir sonrasında suyu soğutur. Tüketici müdahalesi gerektirmeyen bir durum olduğu için direk Dolcevita Kombi Servisi aranmalıdır.

E10 Arıza Kodu : Dolcevita kombide su basınç göstergesinin 0,3 barın altında olduğunu yani kombinin suyunun azaldığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda tüketici olarak kombinin altında bulunan doldurma musluğunu açmalı kombiye 1,5 bara gelene kadar su basmalısınız. Sonrasında Dolcevita Kombi çalışacaktır.

E25/26 Arıza Kodu : Dolcevita kombide her iki uyarıdan biri bulunuyor ise muhtemel pompa hatasıdır. Bu durumda cihazda birden fazla sorun olabilir. Mesela petekler ısınmayabilir, kombi ses yapabilir ya da kombi hiç çalışmıyor olabilir. Bu gibi durumlarda arızanın hem tespiti hem de çözümü için Baymak Servisi ’nden yardım almalısınız.

E35 Arıza Kodu : Bu uyarı kodu kombi ekranında belirdi ise cihazın ateşleme yaptığı fakat alev oluşturmadığı anlamına gelir. Kombiye üç kez reset atmanız gerekmektedir. Reset sonrasında kombi ekranında hala bu uyarı kodu beliriyor ise bu durumda Baymak Kombi Servisi ’ni aramalısınız.

E96 Arıza Kodu : Daireye gelen voltaj düşüklüğü sebebi ile kombi E96 uyarı kodu verir. Bu durumda voltaj düzenleyicisi olarak bilinen Regülatör cihazı kullanmanız gerekmektedir. Regülatör cihazı için Baymak Dolcevida Servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

ECO 280FI

Neon1 Kapalı, Neon2 Açıksa : Kombiye gaz girişin de arıza yaşadığını bildiren hatadır. Kombi ateşleme yapamıyor, ateşleme yapamadığı için de sağlamıyor. Gaz gurubunda, kartta, iyonizeysen da sorun olabilir. Baymak Servisi ile görüşmeniz gerekir.

Neon1 Kapalı, Neon2 Hızlı Yanıp Sönüyorsa : Baca işleyişin de arıza olduğunu belirten işlevdir. Eğer kombi bacalıysa baca sensöründe, hermetikse hava prosestatı veya fan motorun da arıza olabilir. Baymak Kombi Servisi ile görüşünüz.

Neon1 Kapalı, Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa : Kombi su basıncı düşük durumda. Cihaza standart su ayarına yani 1,5 bara kadar su basılması gerekir. Daha sonrasın da kombi eski çalışma sistemine dönecektir.

Neon1 Ve Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa : Ntc sensör arızası olarak bilinen hata ışıklarıdır. Bu ışıklar yanıp sönüyor ise kombi de ya sıcak su arızası meydana gelir ya da kalorifer petekleri ısınmaz. Hangi sensorun arızalı olduğunu tespit için servis ile görüşünüz

Neon1 Yavaş Yanıp Sönüyorsa, Neon2 Açıksa : Kombi de fazla ısınma olduğundan dolayı kombi kendini kullanıma kapamış. Limit termostat sorunu yaşanmaktadır. Baymak Teknik Servis ile görüşerek servis isteyiniz.

 

ENERGY

E01 Arıza Kodu : Energy kombide bu uyarı kodu varsa kombinin ateşleme yapmadığını belirtir. Bu durumda kombiden verim alınması beklenilemez. Yani kombi hem sıcak su ihtiyacını hem de ısınma ihtiyacını karşılamaz. Tüketici olarak yapılabilecek bir işlem olmamaktadır. Energy Kombi Servisi ’ni aramalısınız.

E02 Arıza Kodu : Kombide fazla ısınma söz konusu oldu ise bu uyarı kodu ekranda belirmektedir. Bu durumda tüketicinin yapabileceği işlem yoktur. Yapılması gereken ise Energy Kombi Servisi ile iletişime geçmektir.

E03 Arıza Kodu : Energy kombi ekranında E03 Hata Kodu belirdi ise atık gaz sisteminde bulunan hava akış anahtarında sorun vardır. Hava soğuk ise sert hava koşulları sebebi ile rüzgârın bacadan ters üflemesi ile atık gazı kombi aktaramaz ve bu sebeple kombi ekranında bu uyarı kodu belirir. Hava şartları normal durumda ise hava prosestatı ya da atık gazı dışarıya ulaştıran aynı zamanda temiz havayı dışarıdan içeriye ulaştıran fan motorunda sorun olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda Energy Kombi Servisi ile görüşmelisiniz.

E05 Arıza Kodu : Energy kombi ekranında bu uyarı kodu var ise kalorifer sensörün de sorun vardır. Tesisat ısı sensörü arızalı ya da hasar görmüş diyebiliriz. Bu durumda sensör değişimi gerekmektedir. Bu durumda direk olarak Baymak Energy Servisi ile görüşmelisiniz.

E06 Arıza Kodu : Energy kombide sıcak su alınamadığı durumlarda genellikle kombi ekranında beliren hata kodudur. Bu durumda kombi sıcak su vermez çünkü sıcak su sensörü değişimi gerekir. Energy Teknik Servisi aramalı yardım istemelisiniz.

E10 Arıza Kodu : Kombideki su bittiği zaman ekranda bulunan hata kodudur. Kombi göstergesinde bu hata kodu var ise cihazın basıncı 1 barın altında demektir. Kombi basıncını dolum vanası ile 1,5 bara getirin sonrasında cihaz çalışmasına kaldığı yerden devam edecektir.

E25/26 Arıza Kodu : Energy kombide oluşan her iki hata kodunun açıklaması da aynıdır. Bu uyarı kodlarından biri kombide ekranında belirdi ise pompa arızalı diyebiliriz. Sorunun pompayla alakalı olup olmadığını öğrenmeniz için Energy Kombi Servisi ile görüşmeniz gerekmektedir.

E35 Arıza Kodu : E35 arızası Energy kombinin ateşleme yaptığını fakat alev algılamadığını belirtmektedir. Bu durumda kombiye reset atılmalıdır. Reset işleminden sonra Energy kombi hala E35 uyarısı veriyor ise Baymak Kombi Servisi ile iletişime geçmelisiniz.

E96 Arıza Kodu : Kombiye ulaşan voltajın düşük olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda voltaj düzenleyici regülatör kullanmalısınız. Regülatör kullanımı sonrasında kombi ekranında bulunan E96 uyarısı silinecek kombi çalışacaktır.