VİTOPEND 100

A0 Arıza Kodu : Brülörün blokajın da gaz bağlantısının basınç sistemi düşmüş. Gazla alakalı olarak arıza mevcut. Cihaz bu kodda ateşleme yapmayabilir. Sağlıklı verim sağlamayabilir. Vitopend 100 Kombi Servisi ile görüşünüz.

F2 Arıza Kodu : Brülör hata veriyor ve buna bağlı olarak da limit termostat atmış olabilir. Bu esnada tüketicinin müdahale edeceği herhangi bir durum olmamaktadır. Viessmann Servisi ile irtibata geçiniz.

F2/F3 Arıza Kodu : Brülör çalışır durumdayken cihaz alev almış durumda. Ateşleme elektrotların da veya iyonizasyon da sorun olabilir. Net çözüm için servis tarafından müdahale gerekir.

F4 Arıza Kodu : Cihaz ateşleme işlemini gerçekleştiriyor ama alevi algılayamadığından sönme yapıyor ve cihazın çalışması duruyor. İyonlarda, gaz valfinde, ateşleme elektrotlarında yada elektronik kartta arıza olabilir. Servis tarafından görülmesi gerekir.

F30 Arıza Kodu : Peteklere ısı gitmesin de etmen olan NTC sensörün de hasar oluşmuş. Kaloriferlerden sıcaklık alınamayabilir. Servis ile görüşerek sorunun çözümü hakkında detaylı bilgi alınız.

F38 Arıza Kodu : Kaloriferlere sıcaklık veren NC’de temassızlık mevcut. Temassızlık söz konusu olduğu için elektronik kart sensörü göremiyor ve otomatik olarak petekler ısınmıyor. Sensörde ki temassızlığın giderilmesi için servis ile görüşünüz.

F51 Arıza Kodu : Sıcak suyun gelmesin de etkili olan NTC sensörün de ya arıza oluşmuş yada kısa devre oluşmuş. Bu yüzden de kombi sıcak su akıtmıyor. Sorunun çözümü için teknik servisi arayınız.

B0/B8 Arıza Kodu : Baca sistemi ile alakalı olan baca gazı sensörünün temassızlık yaşadığını veya sensör de kısa devre meydana geldiğini belli eden arıza kodudur. Ntc sensör elektronik kart tarafından algılanamıyor. Viessmann Kombi Servisi’nden destek alınız.

VİTOPEND 111

Bar Ve Psi Yanıp Sönerse : Kombi ekranında bu yazılar yanıp sönüyor ise gaz bağlantı basıncının düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici olarak müdahale etmeniz gereken bir işlem olmamaktadır. Viessmann Servisi’ni arayarak yardım almalısınız.

10/18 Arıza Kodu : Kombinin dış hava sıcaklık sensöründe kısa devrenin ya da temassızlığın oluştuğunu belirten arıza kodudur. Dış hava sıcaklığını ölçme ve karta bildirme görevinde olan sensörde sorun olduğu için değişimi gerekebilir. Bu konuda yardımları Viessmann Servisi’nden almalısınız.

30/38 Arıza Kodu : Cihazın kazan ısı sensörü kısa devre yaptığında ya da temassızlık söz konusu olduğunda kombi bu uyarı kodlarını vermektedir. Bu durumda petekler ısı sağlamaz ve sensör değişimi gerekebilir. Viessmann Kombi Servisi’ni aramalı konu hakkında yardım almalısınız.

50/58 Arıza Kodu : Brülörün ısı sensöründe kısa devre olması ya da temassızlık olması sebebi ile sıcak suyun hazırlanamadığını belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda gereken yardımları Viessmann Servisi’nden almalısınız.

51/59 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe kesinti olduğunda ya da kısa devre oluştuğunda Vitopend 111 Kombi ekranında bu uyarı kodları belirmektedir. Bu durumda kombi sıcak su sağlamaz ve sensörün değişimi gerekebilir. Viessmann Kombi Servisi’ni aramalı yardım talebinde bulunmalısınız.

OC Arıza Kodu : Kombiye girişi olan voltajlar da düşüklük olduğunu belirten koddur. Bu kod ekranda olduğu sürece cihazdan verim alınmayabilir. Voltajlar yükseldiğinde cihazda düzelecektir. Fakat bu sorun sık sık yaşanırsa kombinin beynine zarar verebilir. Servis tarafından kombi regülatörü takılıp, voltaj problemlerine son verilmelidir.

OE Arıza Kodu : Özellikle bacalı kombilerde baca çekişi kontrolünün devreye girdiğini belirten hata kodudur. Böyle bir durumda tüketici olarak bir süre kadar beklenmelidir. Göstergede hala aynı sorun beliriyor ise bu durumda baca ile alakalı sorun yaşanıyor diyebiliriz.

B0/B8 Arıza Kodu : Baca gazı sensörü hissedilmediğin de yada kısa devre yaptığında kombi ekranında beliren arıza kodudur. Böyle bir durumda cihaza müdahale etmemeli Viessmann Kombi Servisi’ni arayarak yardım almalısınız.

F2 Arıza Kodu : Aşırı ısı termostatının devreye girip cihazı geçici süreliğine bloke ettiğini gösteren koddur. Kombiye reset atıp kısa bir süre bekleyiniz. Düzelmediği takdir de servis tarafından müdahale gerekir. Servisi arayınız.

F3 Arıza Kodu : Brülörün devreye giriş sırasın da kombinin ateşleme sistemi alev uyarısı vermeye başlamış durumda. Cihaza birkaç kez reset atınız. Düzelmiyor ise servise başvurup kombiyi kontrol etmelerini isteyiniz.

F4 Arıza Kodu : Kombinin ateşlemeyi olması gerektiği gibi yaptığı yalnız alevi algılamadığı için verim sağlamadığı durumlarda kombi ekranında bu hata kodu belirmektedir. Böyle bir durumda ateşleme elektrotlarında, gaz valfinde yada iyonizasyonda sorun var diyebiliriz. Sorunun çözümlenmesi açısından Viessmann Servisi’ni arayarak yardım almalısınız.

F5 Arıza Kodu : Brülör çalışma durumun da iken prosestat açılmıyor veya ateşleme seviyesi hız yüküne geldiği zaman da prosestat kapanmıyor. F5 arıza uyarısın da cihazın servis tarafından kontrolü gerekir. Teknik servis çağırınız.

F6 Arıza Kodu : Baca çekiş kontrolü bir gün yani 24 saat içerisin de on defa devreye girme işlemini tamamlamış. Bu sorun devam ettiği takdir de baca çekimini gerçekleştiremiyor olabilir. Servis ile görüşünüz.

F8 Arıza Kodu : Gaz valfinin olağandan daha geç kapandığını belirleyen koddur. Tüketicinin müdahale edeceği bir durum söz konusu olamaz. Servis tarafından teşhis gerekir.

F9 Arıza Kodu : Brülörün arızaya geçtiğini belirten F9 uyarısında hız geri bildirimi olmadığı için brülör hata verir. Bu esnada Viessmann Teknik Servisi’ni arayarak servis talebin de bulununuz. Sizin müdahale edebileceğiniz bir durum söz konusu değildir.

FC Arıza Kodu : Modül ventilinin kumanda panelin de arıza mevcut anlamına geldiği gibi elektronik kartta da sorun olabilir. Viessmann Kombi Servisi’nden destek alınız.